Prenumerera på Modelljärnvägsmagasinet
Text och foto:
stefan nilsson

Invigning hos KMJ i Borås

IMG 1475b

Många hade kommit för att fira invigningen av KMJ:s nya lokaler.

Lördagen den 4 september var det invigning av nya lokaler för Knallebygdens modelljärnväg (www.knallebygdensmj.se), KMJ. Sällskapet har flyttat två gånger tidigare men har nu hittat lokaler där de hoppas kunna vara under lång tid.

IMG 1454b

Två ordföranden på varsin sida om bron: Ralph Darljung från Mjf Rälsbiten till vänster och Bengt Johansson från KMJ till höger. Bron kommer för övrigt från Lennart Möllers numera nedlagda anläggning i Göteborg, LMMJ.

Medlemmarna i KMJ har lagt ner ett stort arbete på att få lokalen i ordning. De har målat väggar och tak, rivit innerväggar och satt upp lysrör.

I lokalen finns en stor modelljärnväg som är uppbyggd av moduler enligt MMM-standard. Den mindre delen består av en rundbana med ett tågmagasin, och kommer att stå fast, medan resterande moduler kan tas med till träffar; senaste turen gick till Höglandståg.

IMG 1494b

KMJ:s ordförande Bengt Johansson klipper bandet för invigningståget.

KMJ:s ordförande Bengt Johansson höll välkomsttalet till de församlade och klippte band för invigningståget. Dagen till ära hade medlemmar ur olika klubbar bjudits in. Av representanter från Mjk Rälsbiten i Vänersborg fick KMJ en rälsbit med en graverad skylt på.

IMG 1484b

Efter tal och gåvor bjöds det på kaffe och tårta utomhus, och man kunde få sig korv med bröd.

IMG 1439b

Specialmålat Rc-lok i Trafikverkets färger.

IMG 1446b

Modulerna på banan är ofta kreativa och detaljrika.

IMG 1466b

 

Denna bromodul är gjord av målat plexiglas – en kreativ lösning för att få till en så kallad duck-under.

 IMG 1474b

Hanterbar modul med vändskiva och ett par spår för lok.

IMG 1506b 

Väl väderbiten Z-lokomotor.

 IMG 1519b

En av stationerna på den del av modulbanan som inte tas med ut på träffar.

 IMG 1499b

Presenten från Mjf Rälsbiten var – en rälsbit som ljusstake.

Kalender

  

Från YouTube

Modelljärnvägsmagasinet

Sveriges tidskrift för modellrallare

Modelljärnvägsmagasinet är Sveriges tidskrift för modellrallare. Du får minst 200 sidor renodlad MJ per år, fördelat på fyra nummer. De innehåller tematiska artikelserier, byggartiklar, modelltester, svenskt och utländskt med mera - allt med en stark koppling mellan modell och förebild.

En prenumeration kostar bara 339 SEK per år (4 nr)! Du får Modelljärnvägsmagasinet direkt hem i brevlådan och sparar dessutom en slant. En digital prenumeration med fyra nummer under ett år kostar 239 SEK, och en kombination mellan papper och digital 499 SEK. Beställ prenumeration här.

Lösnummer kostar 99 kr och finns till salu hos ett tjugotal hobbyhandlare (se Handlarlista), cirka 80 pressbyråer samt ett antal Narvesen i Norge, eller direkt från oss.