Prenumerera på Modelljärnvägsmagasinet
Text och foto:
stefan nilsson

Hässleholm 2023

Här kan du se några korta filmklipp från Hässleholm 2023 >>

banan1

Sedvanligt hölls modelltågsmarknad hos HMJF i Hässleholm i oktober, och som alltid var det en välbesökt tillställning. I år hade handlarna samlats i den lokal som tidigare använts, och på lördagen var det stundtals trångt kring borden. Några visningsbanor rymdes dessvärre inte i år, men klubbens fasta bana ger mycket att titta på för besökarna.

marknad n

marknad s 

De handlare vi pratade med var nöjda, liksom även de besökare som hade hittat sådant de var ute efter. Söndagen var som alltid lugnare gällande kommersen men det var ändå bra med besökare, då med tonvikt mer mot barnfamiljer och de som ville titta på anläggningen.

cafet

Tvådagarsmarknader är trevligt och på ett sätt lugnare eftersom man stannar flera dagar på samma ställe. Samtidigt märks skillnaden mellan de fyndhungriga modellrallarna som hänger på låset vid öppningsdags på lördagen, och barnfamlijerna som kommer under hela söndagen. Lördag eftermiddag och söndag förmiddag är alltid lite stillsamma perioder under en sådan marknad, oavsett var den hålls.

vankiva

De som arrangerar mässor och marknader skulle kunna ta fasta på detta och ordna särskilda aktiviteter för till exempel barnfamiljerna på söndagen. Dels skulle det nog locka fler att komma och dels skulle det kunna bidra till att locka fler till hobbyn om det görs rätt. Att få bygga eller måla något, eller tävla i något, skulle kunna göra det där lilla extra.

beredskapslager

Samtidigt blir det också tomt utan visningsbanor. De som tidigare visats i Hässleholm har alltid väckt intresse, och banor som små (och stora) får köra själva lockar mer än att bara titta. Vi får hoppas det går att ordna sådant till kommande marknader i Hässleholm. Oavsett det var det som alltid en mycket trevlig och välordnad helg.

mjm bordet

%MCEPASTEBIN%

Kalender

  

Modelljärnvägsmagasinet

Sveriges tidskrift för modellrallare

Modelljärnvägsmagasinet är Sveriges tidskrift för modellrallare. Du får minst 250 sidor renodlad MJ per år, fördelat på fem nummer. De innehåller tematiska artikelserier, byggartiklar, modelltester, svenskt och utländskt med mera – allt med en stark koppling mellan modell och förebild.

En prenumeration kostar 499 SEK per år (5 nr) och då ingår den digitala utgåvan. Du får Modelljärnvägsmagasinet direkt hem i brevlådan och sparar dessutom en slant. Enbart en digital prenumeration med fem nummer under ett år kostar 339 SEK. Beställ prenumeration här.

Lösnummer kostar 119 kr och finns till salu hos ett tjugotal hobbyhandlare (se Handlarlista), cirka 80 pressbyråer samt ett antal Narvesen i Norge, eller direkt från oss.