Prenumerera på Modelljärnvägsmagasinet

Loksläpp hos MJ-Hobbyexperten

Text och foto:
Torbjörn Onegård

Så kom han då! Frälsaren? Nej, Jecos sedan oktober 2022 aviserade T23-lok. Äntligen, som Gert Fylking skulle sagt om han bevakade loksläpp istället för Nobelpris i litteratur!

Måndagen den 22 januari kunde många modelljärnvägare hämta ut sitt hett eftertraktade lok för att utöka kapaciteten i dragkraftsparken.

Ett loksläpp, ett litet evenemang för att uppmärksamma T23:ans ankomst var sedan länge planerat när MMM hade höstens ” Lagerbana” uppbyggd. Nu kom inget lok under denna period, så undertecknad och Kent Eriksson erbjöd oss att sätt upp en liten modulbana en lördag i januari.

t23a

Kent Eriksson i programmeringstagen.

Sagt och gjort. Lördagen 27 januari byggdes en 2,5 meter kort bana med bibanekaraktär upp. En linje, och ett stickspår till Tonträsk lastplats kunde härbärgera tre lok och några vagnar. T23-individerna 113, 116 och 126 stod puttrande och kunde växelvis rulla på modulbanan. Fem ”Silverpilsvagnar” som premiärkördes och några av Jecos tankvagnar flyttades med hjälp av loken.

t23b

Strax efter öppning kom de första besökarna till den lilla bana.

Många kunder och besökare flockades runt banan för att bese nykomlingen och prata tåg och butiken var under dagen välbesökt och många, kanske inte alla, gick hem med en nytt lok under armen.

t23d

T23 113,116, 126 med tankvagnar och sopvagnar på Tonträsk-modulerna.

t23c

T23 116 med tankvagnar i Tonträsk.

De fyra timmarna rullade snabbt fram som på räls för oss som höll i spakarna, med många trevliga möten och samtal med nya och gamla bekanta.

www.jeco.sewww.mjhobby.se

 

 

%MCEPASTEBIN%

Modelljärnvägsmagasinet

Sveriges tidskrift för modellrallare

Modelljärnvägsmagasinet är Sveriges tidskrift för modellrallare. Du får minst 250 sidor renodlad MJ per år, fördelat på fem nummer. De innehåller tematiska artikelserier, byggartiklar, modelltester, svenskt och utländskt med mera – allt med en stark koppling mellan modell och förebild.

En prenumeration kostar 499 SEK per år (5 nr) och då ingår den digitala utgåvan. Du får Modelljärnvägsmagasinet direkt hem i brevlådan och sparar dessutom en slant. Enbart en digital prenumeration med fem nummer under ett år kostar 339 SEK. Beställ prenumeration här.

Lösnummer kostar 119 kr och finns till salu hos ett tjugotal hobbyhandlare (se Handlarlista), cirka 80 pressbyråer samt ett antal Narvesen i Norge, eller direkt från oss.