Prenumerera på Modelljärnvägsmagasinet

Laxå mjf växer och frodas

Text och foto:
stefan nilsson

 lx01

På bara ett par år har Laxå modelljärnvägsförening fått till en mycket snygg och detaljerad bana, som visar Laxå station omkring 1960.

 

Förtätning och expansion

Jag hälsade på hos Laxå mjf i slutet av april, och trots pandemin har de jobbat på med miljöer och bana. Ett visst stillestånd var det förstås under den värsta tiden men dels kunde de vara 1–2 personer i lokalen och dels byggdes en hel del modeller hemma under tiden.

lx02


lx03

 

lx04

Detaljeringsgraden är hög och resultatet är snyggt.

 

lx05

Flera av klubbens medlemmar är duktiga på att bygga hus.

 

lx06

Godsmagasinet med den speciellt formade lastkajen finns förstås med.

 

lx07

Laxå pappersbruk ska också finnas med. Nu har medlemmarna även förberett för att bygga ut anläggningen med Röforsbanan, och i bakgrunden syns modellen av Röfors hytta.

 

lx08

Lokstationen ser nu ut som den gjorde omkring 1960 och stallet har servostyrda portar.

 

lx09

I Laxå tillverkades förr dressiner, och ett par medlemmar arbetar med att ta fram 3D-printade statiska modeller av motordressiner i H0.

Mer från Laxå kommer i MJ-magasinet nummer 50.

Modelljärnvägsmagasinet

Sveriges tidskrift för modellrallare

Modelljärnvägsmagasinet är Sveriges tidskrift för modellrallare. Du får minst 250 sidor renodlad MJ per år, fördelat på fem nummer. De innehåller tematiska artikelserier, byggartiklar, modelltester, svenskt och utländskt med mera – allt med en stark koppling mellan modell och förebild.

En prenumeration kostar 499 SEK per år (5 nr) och då ingår den digitala utgåvan. Du får Modelljärnvägsmagasinet direkt hem i brevlådan och sparar dessutom en slant. Enbart en digital prenumeration med fem nummer under ett år kostar 339 SEK. Beställ prenumeration här.

Lösnummer kostar 119 kr och finns till salu hos ett tjugotal hobbyhandlare (se Handlarlista), cirka 80 pressbyråer samt ett antal Narvesen i Norge, eller direkt från oss.