Prenumerera på Modelljärnvägsmagasinet

Nyheter juni 2022

Text: REDAKTIONEN
Foto: Respektive tillverkare (om inte annat anges)

Dekas

Dekas (www.dekas.dk) har nu kommit ut med SJ littera Kö och Ugkkpp i H0. Vi har fått hem ett exemplar och vagnen ser fantastisk ut. En synare kommer i nummer 50.

 DK 873201

Kö finns nu med tre individnummer i utförande för omkring 1956–68, och Ugkkpp finns med två individnummer med märkning "Endast för spannmål" och två individnummer utan, båda i utförande för omkring 1980–2001. Cirkapriset är 550 kr. Vi räknar med att det senare även kommer vagnar i utförande för perioden 1968–1980.

 

Herpa

HerpaScaniaDhl

Från Herpa (www.herpa.de) har det kommit svenska lastbilsnyheter i H0. Det är två Volvo FH Gl. 2020 24-meters långtradare med släp, en märkt för Schenker och en vit, omärkt, samt två Scania CS 20, också 24-meters, en omärkt vit och en gul märkt för DHL. De båda omärkta modellerna kostar cirka 450 kr, Volvon märkt Schenker cirka 550 kr och DHL-Scanian kostar cirka 650 kr.

Modellerna är framtagna i samarbete med svenska firman Swedish Truck Models (www.truckmodels.se).

 

Minitrix

Minitrix (www.minitrix.de) kom med en svensk nyhet i skala N: ett sätt fyra stycken Sgns timmervagnar för Hector Rail (18710).

MinitrixSgns

Vagnarna har underrede av metall med boggier av typen Y 25, och kortkoppelkuliss. Varje vagn har sex ExTe timmerbankar, tre stödbankar och en ändgavel, som får monteras separat. Vagnarna är förpackade parvis i en stadig plastlåda, och ryms i lådorna även efter att bankarna har monterats. Cirkapriset är satsen är strax under 2000 kr.

Modelljärnvägsmagasinet

Sveriges tidskrift för modellrallare

Modelljärnvägsmagasinet är Sveriges tidskrift för modellrallare. Du får minst 250 sidor renodlad MJ per år, fördelat på fem nummer. De innehåller tematiska artikelserier, byggartiklar, modelltester, svenskt och utländskt med mera – allt med en stark koppling mellan modell och förebild.

En prenumeration kostar 499 SEK per år (5 nr) och då ingår den digitala utgåvan. Du får Modelljärnvägsmagasinet direkt hem i brevlådan och sparar dessutom en slant. Enbart en digital prenumeration med fem nummer under ett år kostar 339 SEK. Beställ prenumeration här.

Lösnummer kostar 119 kr och finns till salu hos ett tjugotal hobbyhandlare (se Handlarlista), cirka 80 pressbyråer samt ett antal Narvesen i Norge, eller direkt från oss.

Välkommen!

Den här hemsidan använder cookies till besöksstatistik