Prenumerera på Modelljärnvägsmagasinet

Nyhetssvepet: juni 2020

Text: REDAKTIONEN
Foto: Respektive tillverkare (om inte annat anges)

Brekina

nyheterJuniBrekina1

Brekina (www.brekina.de) har nu kommit ut med Volvo 66 i H0 i flera färger. De har även kommit med lastbilen Volvo N88 Svelast lastad med två Kabeltrummor märkta Tele.

nyheterJuniBrekina2

 

Dekas

nyheterJuniDekas1

Dekas (www.dekas.dk) presenterar en serie om tre olika SJ tankvagnar märkta för BP. Det är littera Q12 för perioden 1950–59, Q12 för 1960–67 samt littera Uh för perioden 1968–80.

Dekas har också levererat en ny omgång Hbis-vagnar.

 

HNoll

nyheterJuniHnoll1

HNoll (www.hnoll.se) aviserar att man ska komma med 33 olika varianter av SJ:s 1980-talsvagnar A7, A8, A11, B7 och B11 samt några specialvagnar. Modellerna ska göras i serier om 120 exemplar. Förbokning sker genom mj-handlare och leverans är planerad att ske i slutet av 2020.

 

Märklin

nyheterJuniMarklin1

Som nyhet från Märklin (www.maerklin.de) har kommnit en vagnsats om två vagnar lastade med två Brekina Volvo (DAF) 66 vardera.

 

Piko

nyheterJuniPiko1

Från Piko (www.piko.de) har kommit en ny variant av LKAB:s tankvagn. Vi känner inte till om den har ett annat individnummer än de som getts ut tidigare.

Fler artiklar

Från YouTube

Modelljärnvägsmagasinet

Sveriges tidskrift för modellrallare

Modelljärnvägsmagasinet är Sveriges tidskrift för modellrallare. Du får minst 200 sidor renodlad MJ per år, fördelat på fyra nummer. De innehåller tematiska artikelserier, byggartiklar, modelltester, svenskt och utländskt med mera - allt med en stark koppling mellan modell och förebild.

En prenumeration kostar bara 339 SEK per år (4 nr)! Du får Modelljärnvägsmagasinet direkt hem i brevlådan och sparar dessutom en slant. En digital prenumeration med fyra nummer under ett år kostar 239 SEK, och en kombination mellan papper och digital 499 SEK. Beställ prenumeration här.

Lösnummer kostar 99 kr och finns till salu hos ett tjugotal hobbyhandlare (se Handlarlista), cirka 80 pressbyråer samt ett antal Narvesen i Norge, eller direkt från oss.