Prenumerera på Modelljärnvägsmagasinet

Nyhetssvepet: maj 2020

Text: REDAKTIONEN
Foto: Respektive tillverkare (om inte annat anges)

B-models

nyheterMajBmodels1 

Belgiska B-models (www.b-models.be) har nu kommit med Sgns-vagnar lastade med tre Fortum fliscontainrar. Vagnarna finns med tre olika individnummer och kan fås för både två- och treräls.

nyheterMajBmodels2

De har även kommit med en trerälsversion av modellen av loket klass 1802 som Svensk Tågkraft kör med. Modellen har ljudmodul. Versionen för tvåräls är slutsåld hos tillverkaren.

 

KMJK

nyheterMajKmjk1

Kalmar mjk (www.kmjk.se) har tagit fram en ny husmodell, och det är en butik med bostad ovanpå. Affären hette Jehréns Livsmedel och låg relativt centralt inne i Kalmar. Det är en laserskuren byggsats med stomme i 2 mm kartong och ytterväggar i 0,4 mm laserboard. Fönstren har riktigt glas; stuprör i nysilver och hängrännor i mässing ingår. Byggsatsen är komplett förutom lim och färg.

 

SV&LV

nyheterMajSvlv2

Skultorps vagn- och lokverkstad (www.svlv.se) presenterar drivningar för den kåpa av SJ littera Yo2 som Vagnverkstaden gav ut för några år sedan. Drivningen kan fås för DC, DCC och DCC med ljud. En annan ny drivning är till littera Xoa4 från Västerås vagnagentur, VVA. Om intresse finns kan drivningar för treräls till dessa båda eventuellt tas fram.

nyheterMajSvlv1

Man har nu också kommit med släpvagnar littera UF2 (två- och treräls) och UF2p (för H0e, H0n3 och H0m) till Hilding Carlssons rälsbuss.

Modelljärnvägsmagasinet

Sveriges tidskrift för modellrallare

Modelljärnvägsmagasinet är Sveriges tidskrift för modellrallare. Du får minst 250 sidor renodlad MJ per år, fördelat på fem nummer. De innehåller tematiska artikelserier, byggartiklar, modelltester, svenskt och utländskt med mera – allt med en stark koppling mellan modell och förebild.

En prenumeration kostar 499 SEK per år (5 nr) och då ingår den digitala utgåvan. Du får Modelljärnvägsmagasinet direkt hem i brevlådan och sparar dessutom en slant. Enbart en digital prenumeration med fem nummer under ett år kostar 339 SEK. Beställ prenumeration här.

Lösnummer kostar 119 kr och finns till salu hos ett tjugotal hobbyhandlare (se Handlarlista), cirka 80 pressbyråer samt ett antal Narvesen i Norge, eller direkt från oss.

Välkommen!

Den här hemsidan använder cookies till besöksstatistik