Nyhetssvepet: maj 2020

Text: REDAKTIONEN
Foto: Respektive tillverkare (om inte annat anges)

B-models

nyheterMajBmodels1 

Belgiska B-models (www.b-models.be) har nu kommit med Sgns-vagnar lastade med tre Fortum fliscontainrar. Vagnarna finns med tre olika individnummer och kan fås för både två- och treräls.

nyheterMajBmodels2

De har även kommit med en trerälsversion av modellen av loket klass 1802 som Svensk Tågkraft kör med. Modellen har ljudmodul. Versionen för tvåräls är slutsåld hos tillverkaren.

 

KMJK

nyheterMajKmjk1

Kalmar mjk (www.kmjk.se) har tagit fram en ny husmodell, och det är en butik med bostad ovanpå. Affären hette Jehréns Livsmedel och låg relativt centralt inne i Kalmar. Det är en laserskuren byggsats med stomme i 2 mm kartong och ytterväggar i 0,4 mm laserboard. Fönstren har riktigt glas; stuprör i nysilver och hängrännor i mässing ingår. Byggsatsen är komplett förutom lim och färg.

 

SV&LV

nyheterMajSvlv2

Skultorps vagn- och lokverkstad (www.svlv.se) presenterar drivningar för den kåpa av SJ littera Yo2 som Vagnverkstaden gav ut för några år sedan. Drivningen kan fås för DC, DCC och DCC med ljud. En annan ny drivning är till littera Xoa4 från Västerås vagnagentur, VVA. Om intresse finns kan drivningar för treräls till dessa båda eventuellt tas fram.

nyheterMajSvlv1

Man har nu också kommit med släpvagnar littera UF2 (två- och treräls) och UF2p (för H0e, H0n3 och H0m) till Hilding Carlssons rälsbuss.